EBT støtter løp for barn i slumområder

Ungdomsskoleelevene Håvard Nyheim Grytnes og Ask Rudi Berentsen skal onsdag 31. oktober løpe så mange runder de orker på (gamle) Stavanger stadion, få flest mulig til å sponse med et beløp per runde – og gi pengene til et hjelpeprosjekt for barn i slumområdene ved Rio de Janeiro. EBT sponser løpeturen deres – og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

EBT støtter løp for barn i slumområder 1

Ungdomsskoleelevene Ask Rudi Berentsen (t.v.) og Håvard Nyheim Grytnes «ansetter» seg selv som langdistanseløpere for å samle inn penger til et hjelpeprosjekt for barn og unge i slumområdene ved Rio de Janeiro. Onsdag 31. oktober 2018 løper de én time på Stavanger stadion – og håper flest mulig bedrifter og privatpersoner vil sponse løpeturen med et forhåndsbestemt kronebeløp per runde. Advokatfirma Endresen Brygfjeld Torall AS sponser løpeturen. Er du også med?

Elevene ved idrettsungdomsskolen Wang Ung Stavanger har en årlig solidaritetsaksjon hvor de skal utføre et stykke arbeid eller en aktivitet med tanke på å samle inn penger til hjelpeorganisasjonen Karanba.

Niendeklassingene Håvard og Ask har bestemt seg for å «ansette» seg selv som langdistanseløpere i et prosjekt hvor de på en time løper så mange runder de klarer på gamle Stavanger stadion. Tanken er at bedrifter og enkeltpersoner skal sponse løpeturen med et valgfritt kronebeløp per runde som guttene totalt klarer å løpe. På den måten håper de å samle inn mest mulig penger til Karanba.

– Målet med Karanba er å gi barn og unge i slumområdene ved Rio de Janeiro skolegang og livsutfoldelse. Fotball er en sentral aktivitet og likestilling en viktig verdi i dette hjelpearbeidet, forklarer Håvard og Ask.

Når det gjelder skoledelen, er fagene matematikk, engelsk og portugisisk viktig. Undervisning i disse fagene er noe mange barn og unge i slumområder i Brasil dessverre ikke får tilbud om, selv om de vil være avhengig av en viss kompetanse i disse fagene for å kunne ha håp om å klare seg i fremtidens arbeidsmarked.

– Skolegang og livsutfoldelse er viktig for at barna i disse områdene skal kunne ha håp om å få seg en anstendig jobb og et godt liv i stedet for et liv preget av fattigdom, kriminalitet og narkotika, sier de to niendeklassingene.

De håper å klare 20 stadionrunder hver på en time (inkludert litt pauser til filming/dokumentasjon). I så fall vil antallet runder bli 40 totalt.

Bedrifter og privatpersoner som ønsker å støtte løpeturen deres med et forhåndsbestemt kronebeløp per runde, kan sende en e-post til askrudiberentsen@gmail.com eller havard@nyheim-grytnes.no

Vil du lese mer om Karanba eller støtte organisasjonen f.eks. gjennom en fadderordning, kan du lese mer her